Under torsdagen (6/10) delades pris till Västsveriges cykelvänligaste arbetsplatser ut av Ulrika Frick, ordförande i Kollektivtrafiknämnden i Västra Götalandsregionen. Första pris gick till CPAC Systems i Mölndal. På god andra plats placerar sig Högskolan Väst i Trollhättan, och på tredjeplats kom Falkenbergs Djurklinik.

– Cykling är bra för både vårt företag och för våra anställda, säger Anders Pihl på CPAC Systems i Mölndal, vinnare av Cykelvänlig arbetsplats 2016. Vår satsning på att vara cykelvänliga bidrar till trivsel och hälsa, och får även bieffekten att många söker arbete spontant hos oss, eftersom vi är rädda om både människa och miljö.

– Alla deltagare har varit engagerade och underlättat för cyklister på olika sätt, men CPAC har tagit cykling på arbetsplatsen till ytterligare en nivå, och kommit med flera egna idéer, säger Karin Ryberg, på Hållbart resande väst, som ligger bakom Cykelvänlig arbetsplats.

Totalt 88 cykelvänliga företag anmälde sig till årets omgång av Cykelvänlig arbetsplats. Var din arbetsplats inte med? En ny omgång startar i januari 2017. Information om tävlingen och om hur du anmäler dig hittar du här på sidan!