Vinnare i Cykelvänlig arbetsplats 2020

2021-02-24

Totalt har 138 arbetsplatser i 19 kommuner deltagit i tävlingen 2020 och kämpat om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling.

Det finns mängder med cykelvänliga arbetsplatser i Västsverige, men bäst för cyklister år 2020 är Centrum för fysisk aktivitet i Göteborg. De arbetar aktivt med att få medarbetarna att cykla mer och inte minst nu när vi levt i en pandemi.

Utmärkelserna Årets raket och Årets nykomling går i år till AstraZeneca för sitt smarta drag att passa på att bygga ut cykelparkeringar och omklädningsrum när många arbetar hemifrån, respektive NCC som trots många utmaningar med otillgängliga arbetsplatser uppmuntrar sina anställda att både cykla till arbetsplatsen men också genomföra tjänsteresor med cykel.

– Under 2020 fick vårt resande många utmaningar, att ta sig till och från jobbet inte minst. För de som måste ta sig till arbetet är dock cykling alltid ett säkert kort och det finns mycket för arbetsplatser att vinna på att uppmuntra sina anställda till att cykla mer. Cykling handlar inte bara om att vara klimatsmart utan är även ett sätt att få friskare och piggare medarbetare med mer energi, säger Lena Hesselroth, projektledare för projektet Cykelvänlig arbetsplats.

Årets cykelvänligaste arbetsplats: Centrum för fysisk aktivitet

Motivering: En arbetsplats som vet vikten av att röra på sig i vardagen, där rådande pandemi fått personalen att bli än mer cykelburen. Varken väderlek eller distans är ett hinder för att cykla till arbetet eller i tjänsten. Centrum för fysisk aktivitet är en god förebild, där viljan att förbättra för cykling aldrig sinar.

Årets raket: Astra Zeneca

Motivering: AstraZeneca har en tydlig miljöprofil och har under 2020 när nästan all personal jobbat hemifrån passat på att bygga cykelgarage för drygt 100 cyklar och gjort stora satsningar för att renovera befintliga omklädningsrum. Astra Zeneca har ambitionen att nå tre stjärnor. Med årets stora satsningar är de på god väg och blir därför årets raket!

Årets Nykomling: NCC

Motivering: Med många och tuffa utmaningar i att få fler på arbetsplatsen att cykla har NCC jobbat hårt för att motivera sina anställda. De har till exempel införskaffat regnkläder för tjänsteresor på cykel. NCC visar på en god vilja att bli cykelvänlig och blir därmed årets nykomling!

Tidigare nyheter

Vinnare i Cykelvänlig arbetsplats 2020

2021-02-24

Totalt har 138 arbetsplatser i 19 kommuner deltagit i tävlingen 2020 och kämpat om titlarna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling. Det finns mängder med cykelvänliga arbetsplatser i Västsverige, men bäst för cyklister år 2020 är Centrum för…

Cykelvänlig arbetsplats år 2020 avslutat.

2021-01-05

Nu är Cykelvänlig arbetsplats slut för i år, men lugn, vi kör såklart en ny omgång under år 2021. Vinnare i de tre kategorierna kommer presenteras här på hemsidan under februari månad, och såklart synas brett i sociala medier. Fortsätt…

Nyhetsbrev 2 – Cykelvänlig arbetsplats 2020

2020-11-30

Årets andra nyhetsbrev är här, även det lite försenat och påverkat av den pandemi som inte verkar vilja ge med sig. I nyhetsbrevet bjuds det bl.a. på inspiration till träningspass för pendlingscyklisten, information om hur Coronapandemin påverkat cyklingen och tips…

Nyhetsbrev 1 – Cykelvänlig arbetsplats 2020

2020-06-10

Välkomna till årets första nyhetsbrev. Lite försenat, och starkt påverkat av ett visst virus, precis som det mesta i samhället idag. I detta nyhetsbrev bjuds det bland annat på inspirerande möjligheter i virusets spår, erbjudande på deltagande i Göteborgsgirot och…

Vinnare i Cykelvänlig arbetsplats 2019 utsedda!

2020-01-31

Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats år 2019 är CPAC Systems i Mölndal som för tredje gången nu tar hem titeln. De fortsätter prioritera cykling och att ligga i framkant samt är en stor inspiration för andra företag. Utmärkelsen årets raket delas i år…

Nyhetsbrev 4 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-12-06

I årets sista nyhetsbrev kan du bl.a. läsa om hur WSP i Halmstad arbetar för att vara cykelvänliga, hur vi i väst tänker kring resor och beteende idag och i framtiden, och om vilka böcker som kan passa att läsa…

Nyhetsbrev 3 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-09-30

Välkomna tillbaka till jobb, rutiner och en höst full av cykling! I årets tredje nyhetsbrev kommer ni bl.a. kunna läsa om arbetet med cykling på Botaniska Trädgården i Göteborg, om att elcykeln ersätter bilen, och om hur fler kan börja…

Nyhetsbrev 2 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-06-19

Välkomna till Cykelvänlig arbetsplats andra nyhetsbrev 2019. Sommaren är på intåg och det finns inga ursäkter till att inte cykla! I detta nyhetsbrev kommer ni bl.a. att kunna läsa om vad som händer på arbetsplatser i Kungsbacka och Borås, samt…

Nyhetsbrev 1 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-04-17

Välkomna till Cykelvänlig arbetsplats första nyhetsbrev! Under 2019 testar Cykelvänlig arbetsplats ett nytt koncept där det regelbundet kommer ut nyhetsbrev med aktuella nyheter på temat cykling, goda exempel från deltagande kommuner och arbetsplatser och mycket mer. Mycket nöje! Ju fler…