Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats 2017 utsedd!

2017-10-26

Det finns mängder med cykelvänliga arbetsplatser i Västsverige, men bäst för cyklister är CPAC Systems i Mölndal. Under 2017 har de gjort vardagen extra lätt för sina cyklande medarbetare.

– Cykling är bra för både vårt företag och för våra anställda, säger Anders Pihl på CPAC Systems. Vår satsning på att vara cykelvänliga bidrar till trivsel och hälsa, och får även bieffekten att många söker arbete spontant hos oss, eftersom vi är rädda om både människa och miljö.

Under 2017 bjöds arbetsplatser i Västsverige in att delta i Cykelvänlig arbetsplats, ett initiativ där företag klassas som ”cykelvänliga” efter att ha nått upp till ett visst antal kriterier. Totalt 110 cykelvänliga företag anmälde sig.

– Alla årets deltagare har varit engagerade och underlättat för cyklister på olika sätt, men CPAC Systems är även i år i en klass för sig, säger Karin Ryberg, på Hållbart resande väst, som ligger bakom Cykelvänlig arbetsplats. CPAC Systems uppfyller, precis som förra året, alla våra cykelvänliga kriterier, trots att vi bytt ut några, fortsätter Karin. Det visar på verkligt engagemang!

Nytt för i år är att Årets nykomling utses. Den utmärkelsen går år 2017 till WSP i Halmstad som på ett föredömligt sätt arbetat tillsammans med medarbetarna på arbetsplatsen för att förbättra möjligheterna för cykling. Det är fantastiskt att se hur involverade medarbetarna är i arbetet, berättar Petra Sörman på WSP och fortsätter, plötsligt pratas det cykel överallt.

De företag som vill göra det enklare för sina anställda att cykla, kan göra många olika saker. Det kan handla om mjuka initiativ, som att det finns cyklande förebilder på arbetsplatsen och information om cykling på intranätet eller fysiska förutsättningar, som att se till att det finns duschmöjligheter, tjänstecyklar eller bra cykelparkering.

– Hos oss erbjuder vi gratis slitagedelar som slangar, däck och bromsar, och vi har gemensamma servicetillfällen, tillsammans med egna cykelmekaniker. Försök som arbetsgivare, att ta reda på vad cyklisterna på din arbetsplats behöver, tipsar Anders Pihl.

På tävlingens webbplats, cykelvanligarbetsplats.se, finns många olika tips på åtgärder som arbetsgivare kan bocka av och få ”stjärnor” för i sin diplomering som cykelvänlig arbetsplats.

Prisutdelning hos vinnaren, den 31 oktober kl.14.00

Den 31 oktober delas utmärkelsen ”Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats” ut, och på plats i Mölndal hos vinnaren CPAC Systems, finns också representanter för andra Mölndalsföretag som deltagit i Cykelvänlig arbetsplats. Prisutdelare är Ulrika Frick, ordförande i Västra Götalandsregionens kollektivtrafiknämnd.

Priset till årets nykomling delas ut i Halmstad den 3 november.

Tidigare nyheter

Nyhetsbrev 1 – Cykelvänlig arbetsplats 2020

2020-06-10

Välkomna till årets första nyhetsbrev. Lite försenat, och starkt påverkat av ett visst virus, precis som det mesta i samhället idag. I detta nyhetsbrev bjuds det bland annat på inspirerande möjligheter i virusets spår, erbjudande på deltagande i Göteborgsgirot och…

Vinnare i Cykelvänlig arbetsplats 2019 utsedda!

2020-01-31

Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats år 2019 är CPAC Systems i Mölndal som för tredje gången nu tar hem titeln. De fortsätter prioritera cykling och att ligga i framkant samt är en stor inspiration för andra företag. Utmärkelsen årets raket delas i år…

Nyhetsbrev 4 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-12-06

I årets sista nyhetsbrev kan du bl.a. läsa om hur WSP i Halmstad arbetar för att vara cykelvänliga, hur vi i väst tänker kring resor och beteende idag och i framtiden, och om vilka böcker som kan passa att läsa…

Nyhetsbrev 3 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-09-30

Välkomna tillbaka till jobb, rutiner och en höst full av cykling! I årets tredje nyhetsbrev kommer ni bl.a. kunna läsa om arbetet med cykling på Botaniska Trädgården i Göteborg, om att elcykeln ersätter bilen, och om hur fler kan börja…

Nyhetsbrev 2 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-06-19

Välkomna till Cykelvänlig arbetsplats andra nyhetsbrev 2019. Sommaren är på intåg och det finns inga ursäkter till att inte cykla! I detta nyhetsbrev kommer ni bl.a. att kunna läsa om vad som händer på arbetsplatser i Kungsbacka och Borås, samt…

Nyhetsbrev 1 – Cykelvänlig arbetsplats 2019

2019-04-17

Välkomna till Cykelvänlig arbetsplats första nyhetsbrev! Under 2019 testar Cykelvänlig arbetsplats ett nytt koncept där det regelbundet kommer ut nyhetsbrev med aktuella nyheter på temat cykling, goda exempel från deltagande kommuner och arbetsplatser och mycket mer. Mycket nöje! Ju fler…

Glada vinnare!

2019-02-08

Glada vinnar tog under januari månad emot för prisutdelning i Cykelvänlig arbetsplats. Det bjöds på både tårta och bubbel på DH Solutions som utsetts till årets cykelvänligaste arbetsplats och som prisats för sitt idoga arbete, något som vi från projektledningen…

Årets cykelvänligaste arbetsplats år 2018 är…

2018-12-07

… DH Solutions i Halmstad! DH Solutions prisas för sitt långsiktiga och målmedvetna arbete för att skapa förutsättningar för cykling till, från och i jobbet. Genom inspirerande och uppmuntrande aktiviteter och utmaningar för medarbetarna är de på god väg att skapa…