Kom igång

Så här startar ni en cykelvänlig arbetsplats

Här är en enkel kom-igång-lista som är bra att följa för att komma igång.

  1. Börja med att skapa ett konto här på sajten för att anmäla er. Vid registreringen fyller ni i kontaktuppgifter och uppgifter om arbetsplatsen. Ni har även möjlighet att ladda upp er logotyp för att synas bland de medverkande arbetsplatserna här på sidan.
  2. När ni loggat in på ert konto ser ni kriterielistan som ligger till grund för arbetet och för vilken stjärnstatus ni vill uppnå. Listan är ett bra verktyg och något att arbeta med kontinuerligt för att förbättra cykelklimatet på arbetsplatsen.
  3. Välj gärna en ansvarig person eller arbetsgrupp som jobbar med frågan internt och som kan lyfta cykelrelaterade frågor. Använd gärna kriterielistan som underlag för att engagera fler att vara med i arbetet.
  4. Börja med att gå igenom kriterierna som behövs för de olika nivåerna och bestäm er för vilken stjärnstatus ni väljer att sikta på och vad som känns realistiskt för arbetsplatsen. Inget är hugget i sten och ni kan alltid få fler stjärnor efter hand. Men för att få ert diplom och skylt för året måste ni ha uppdaterat era kriterier senast den 31 oktober 2018.
  5. Under Tips & Råd och Intressanta länkar hittar ni tips på sådant som kan fungera som inspiration för personalen. Här kan ni till exempel beställa kostnadsfria cykelkartor till personalen eller receptionen!

Lycka till!