Handelsbanken i Strömstad satsar på cykling

Det är tidigt en tisdagsmorgon i september. Handelsbankens kontor i Strömstad ska snart öppna för dagen. Medarbetarna är i full gång att starta upp dagens arbete, men tar en kort paus för att berätta om sin syn på cykling. Utanför byggs det passande nog för fullt för en ny cykelbana.

Här cyklar man nästan jämt till kontoret, och det var en självklarhet att vara med i Cykelvänlig arbetsplats. Här är alla engagerade! De har även tagit fram egna sadelskydd för att regn, slask och kalla rumpor inte ska vara ett hinder. Kalla rumpor är dock inte enda hindret för cykling i staden anser de. De är alla övertygade om att säkerheten för cyklister måste bli bättre för att fler ska våga ta steget från den egna bilen till att cykla. Samtidigt nämner de att fler måste våga lita på att barnen kan ta sig själva till och från skolan. Vi vuxna måste vara förebilder, inte förvärra trafiksituationen genom skjutsande.

I år når kontoret upp till 1 av 3 stjärnor, vilket berättigar till skylt att visa upp i entrén. Målet för nästa år är såklart att nå upp till minst 2 stjärnor!