Bättre hälsa och inga p-problem – drivkrafter i Strömstad

Idag lanserar KGH i Strömstad sitt deltagande i Cykelvänlig arbetsplats. En peppad arbetsgrupp  bestående av Charlotta Andersson, Malin Halvordsson, Veronica Carlsson och Malin Knutsson ska leda det cirka 100 personer starka kontoret till att bli mer cykelvänligt.

De berättar om motivet att gå med framförallt var en bättre hälsa. Det finns en vana av friskvårdsprojekt och tävlingsandan är stark i företaget, en tidigare stegräkningstävling gjorde att det plötsligt fanns massa lediga parkeringsplatser och att svettiga kollegor sågs runtom i Strömstad.

Att man valt första juni för lansering har med den andra drivkraften, bristen på parkeringar. Just i dag försvinner många gratisparkeringar för sommarsäsongen i Strömstad.

Ett startkit kommer delas ut till alla medarbetare innehållande sadelöverdrag och regnponcho och förutom regionens tävling så kommer man även ha en intern tävling i flitigaste cyklist. Bra cykelparkeringar, duschmöjligheter, tjänstecyklar, en arbetsgrupp som jobbar med frågan – ja, det är några av de kriterier som arbetsplatsen kan bocka av.

Kontakt: Maria Aronsson, miljöstrateg i Strömstads kommun, maria.aronsson@stromstad.se